Argentijnse muggen zoemen niet
13 Maart 2007 | Argentinië, Buenos Aires
Het is nog zomer in Buenos Aires, ondanks de herfst die voor de deur staat. Strakblauwe hemel en een brandende zon. En muggen. Daar was ik niet echt op voorbereid. En het bijzondere aan de Argentijnse mug is; ze zoemen niet. Ik weet nog niet zo goed of ik daar nu blij mee ben of niet. Aan de ene kant wordt je niet nachtenlang wakker gehouden door dat eeuwige gezoem. Aan de andere kant wordt je óók niet gewaarschuwd. Heel sneaky als je het mij vraagt.
Genoeg over De Mug. Er is meer in het 'Parijs van het zuiden' zoals Buenos Aires ook wel genoemd wordt. Het is een fantastische stad, ruim opgezet, met veel parken en grote straten. Een mix van New York, Parijs en iets Latijns Amerikaans. Ik heb me vooral vermaakt met het observeren van de mensen hier. Het is verwarrend, sommige hebben een typische indiaanse look die ik ken van de Maya's in Mexico. Donker, klein en vaak een wat hoekig voorkomen. Maar zoals de stad een mix is van Europa en Latijns Amerika, zijn de mensen dat ook. Dus ook Italiaanse trekken en Spaanse en Franse afkomsten zie je terug. Een uitgesproken mooi volk is het geloof ik niet, ik ben er nog niet helemaal uit. Wat wel vaststaat is dat ze erg vriendelijk zijn (tegen mij dan, tot nu toe..).
Na aankomst vrijdagmorgen bleek het appartement waar ik met twee andere Nederlandse meisje zou gaan wonen nog niet beschikbaar. Ik kon gelukkig tijdelijk bij een van hen, Amber, logeren in haar éénpersoonappartementje dat ze had gehuurd tot ons gezamelijke appartement vrijkwam. Dat betekent dat ik al 4 dagen 24/7 met haar op stap ben aangezien er ook maar één sleutel van het appartement is. Zij zit hier al een maand dus haar programma verschilt nogal van dat van mij. Een wat onrustig begin dus, omdat we ook niet weten
wanneer we nu wél erin kunnen. Het zou vandaag zijn, maar met onze tassen gepakt klaar voor vetrek ging de telefoon: er was een lekkage die moest worden gerepareerd. Ja ja. Ons geduld wordt dus nog op de proef gesteld en maak ik meteenmkennis met de Argentijnse werkwijze als het gaat om afspraken. Ben benieuwd hoe dat zal zijn tijdens het onderzoek dat ik voor Unilever ga doen.
Woensdag heb ik mijn eerste afspraak (die ook alweer de nodige keren is verzet overigens)om kennis te maken. Ik ben erg benieuwd en heb veel zin om écht te beginnen. Ik kan nu nog zo weinig omdat studeren in mijn huidige verblijfplaats verre van ideaal is.
Toen ik tijdens een van mijn dwaaltochten door de stad op een terrasje een colaatje met uitlaatgassen bestelde raakte ik aan de praat met een Ecuadoriaanse tequila verkoper (?!) die het hele continent doorreisd om tequila aan de man te brengen. We hebben een hele tijd zitten praten over Buenos Aires, Latijns Amerika, De Argentijn -voor zover die bestaat- en de verhoudingen met Europa, de invloed die er toch wel duidelijk is, en hoe mensen daar tegen aan kijken. Net een dag aangekomen realiseerde ik mij niet dat De Antropoloog geen enkel dagje vrij heeft eigenlijk, ook al is mijn onderzoek bij Unilever, en baalde ik dat ik pas thuis alles wat ik had gehoord kon opschrijven. Dat boekje gaat nu dus altijd mee.
Het is nog erg wennen en zoeken in deze stad. Ik ga me er zeker thuis voelen denk ik, tussen de wolkenkrabbers, de boomrijke brede straten, koloniale gebouwen, hippe bars en de vele parken. Het is nog niet helemaal echt begonnen voor mn gevoel, maar zodra ik ben verhuisd en het Unilever kantoor van binnen heb gezien zullen de dingen er weer anders uit gaan zien..
13 Maart 2007 - 07:20
Padre Artificial:
hee lieverd
blij dat je goed bent aangekomen. hopelijk heb je gauw een lekker plekkie voor je zelf.
niet teveel colaatjes met uitlaatgassen drinken.
is niet goed voor je.
hier is alles goed.
groet luc -
13 Maart 2007 - 09:56
Lieke:
He Maat!
Wat leuk om iets van je te horen! Die verrekte muggen, wat asociaal! Wellicht is het iets Darwiniaans, dat ze daar niet meer zoemen (meer overlevingskansen?)! Smeer je lekker in met citroenspul! (of zijn ze daar inmiddels ook immuun voor?). Zet 'm op met alles en ik denk aan je!
Liefs xus! "de andere" lieke ;) -
13 Maart 2007 - 10:35
Sandra:
Wat leuk Maar, deze update!! Misschien kun je in de tussentijd een cursus Argentijnse tango gaan doen, lijkt me heerlijk! Have fun, kus San -
13 Maart 2007 - 11:05
Mies:
Chica!
Wat goed om van je te horen! Klinkt als een interessante stad! Hopelijk is jullie huisje snel klaar en heb je echt je eigen plekje! Dan kan het grote unilever avontuur beginnen:)
K denk aan je! Dikke kus!
ps de 'berliners' van de stage zijn tof! En misschien heb ik al een kamer, maar daarover later meer. -
13 Maart 2007 - 11:05
Mies:
Chica!
K denk aan je! Dikke kus!
13 Maart 2007 - 13:10
Liedewij:
Hey meis!
Geniet maar even lekker van je ontdekkingstocht. Voor je het weet zit je alleen nog maar aan de binnenkant van dat Unilever gebouw.
Dikke zoen! -
13 Maart 2007 - 14:32
Theo:
goed om te horen, Mara, dat je de stad leert kennen. ik heb een probleem met de router en dat vertraagt het operationeel maken van skype. komt er aan. liefs! -
13 Maart 2007 - 14:57
Luiz:
He chica... wen er maar aan... zo zijn de "sulamericanos". EN inderdaad...het boekje moet mee... als je het minst verwacht, kom je de meest interessante dingen of mensen tegen...
heel veel sterkte en gedoeld.
kus
13 Maart 2007 - 15:23
Peter:
hallo mara
jaloersmakend, jouw eerste indrukken, en het enthoussiasme dat ze bij je opwekken. Wie wil er nu niet zo - met een studieus excuus - in een wereldstad gaan rondstappen. Hopelijk voeren de schreden al snel naar een ruimer optrekje dan die eenkamerwoning - dat lijkt me behoorlijk enerverend.
Ik blijf lezen
je
p -
13 Maart 2007 - 16:07
Valentine:
Wat te gek allemaal Mara! Ik kan helemaal met je meeleven! Ik vroeg me trouwens af als ik begin juli naar Buenos Aires ga, zou ik dan twee maanden in jou kamer kunnen zitten? Dat zou echt ideaal zijn!
Ik hoor van je! En geniet maar lekker van het heerlijke weer!
Liefs,
Vaal. -
13 Maart 2007 - 16:07
Mirte:
Ha lief,
Wat ik al zei, jij vindt je plekkie wel daar. Geniet! En geniet een beetje extra (ook voor mij), ik heb vertrouwen!
Lieve zoen van je 'oudste vriendinnetje' (...) -
13 Maart 2007 - 16:29
Lian:
Ha lief
Alle belangrijke dingen al gezegd....leuk je verhaal te lezen! Denk aan je
L -
13 Maart 2007 - 18:35
Vanessa:
Hoi lieverd,
Leuk om weer alles te horen. Ben benieuwd hoe de eerste indrukken zullen veranderen gedurende je verblijf. Muggen....waar zijn ze ook alweer goed voor???!
Kus -
14 Maart 2007 - 10:42
Swaantje:
Mug mug mug, zit je op mn rug?
Zit je op mn bil?
Iets wat ik niet wil.
Lieve lieve mug, laat me toch met rust..
heb liever dat 'n Argentijn,
me 's morgens wakker kust
xxx -
14 Maart 2007 - 14:24
Tessa:
Hey Mugmensje,
Wat een mooi versje Swaan! Zelf verzonnen?
Geniet nog even van de tijd zonder Unilever, want straks is er geen leven zonder! Meisje heb veel plezier en ik wacht op je volgende verhalen!
kus Tess -
14 Maart 2007 - 17:50
Arjen:
Hej Maartje,
Leuk schrijfsel van je, ik snap alleen één ding niet..
Jij zit een avond te beppen met een tequilla-verkoper en je denkt "kut, ik ben m'n notitieboekje vergeten"... Terwijl je zou moeten denken "hoe troggel ik zo snel mogelijk, zo veel mogelijk gratis flessen tequilla van die vent af" Dan sla je twee muggen in één klap, want, dan kan je daarna die flessen tequilla weer samen met wat Argentijnen opdrinken en dán lijkt een notitieboekje me op z'n plaats (om de dag erna er nog iets van de avond ervoor te weten)
Héél erg relaxed dat je het naar je zin hebt daar!
Dikke kus -
14 Maart 2007 - 20:37
Lotte:
He meissie!
Leuk om je bericht te lezen (en de reacties van je vrienden...). Hoop ook echt voor je dat jullie huis snel bewoonbaar is zodat (voor je gevoel) het avontuur echt kan beginnen! Ben benieuwd hoe vandaag je 1e afspraak is geweest. Heel veel succes met je plaatsje veroveren en geniet van alle indrukken xx
15 Maart 2007 - 18:24
Mark:
Het klinkt toch wel goed hoor! Altijd beter om zoiets mee te maken in het buitenland! Hou ons op de hoogte!
Dikke kus -
16 Maart 2007 - 11:23
Lisa:
Hai lief,
Heel fijn om iets van je te lezen! Je plekje zul je wel vinden, dat weet ik zeker. Zet m op wijffie! Ik denk aan je. Een hele dikke kus -
16 Maart 2007 - 12:42
Nicole:
Hee Mara,
Leuk om van je te horen! nooit geweten dat er zo'n schrijver in je huist...Leuk hoor. Hoop dat je snel je draai vind en het huis op orde komt. We horen wel weer van je...?
Nicole. -
16 Maart 2007 - 14:06
Andrea:
He Chica!
Lekker begin daar! Beetje manana manana mentaliteit hebben ze daar dus wel. Leuk om te beseffen dat wij nu allebei ergens "aan de andere kant van de grote wereld plas zitten" om mijn grote broer te citeren. Ik hoop dat je een toptijd tegemoet gaat!
Kus Andrea -
18 Maart 2007 - 21:42
Bo:
lief wij zijn weer terug. Hebben het heerlijk gehad. Tuurlijk is het even wennen maar het komt echt helemaal goed met jou denk ik. Mis jou ook liefs voor nu en kusssen op je kopppie -
20 Maart 2007 - 19:09
Wiep:
Maartje Chiquita!!
Het klinkt goed allemaal, weer een wereldstad leren kennen, wat heerlijk!! Wij hebben Kaprun onveilig gemaakt, ik miste de wel jouw speedy moves op de piste....
Un abrazo muy fuerte!! XW -
20 Maart 2007 - 20:04
Willie:
Hey Lieve Mara,
geweldig stukje, we zitten allemaal met smart te wachten op nieuwe verhalen!
Ontzettend veel plezier en een hele dikke kus -
22 Maart 2007 - 11:21
Fabienne:
Hai meis,
ondertussen al verhuisd naar je appartementje? Ik hoop het voor je, maar je zult ongetwijfeld snel gewend zijn aan de cultuur daar! Geniet ervan en we horen van je, kunnen we weer onwijs jaloers worden!
Xuz -
27 Maart 2007 - 17:57
Meet:
Hey Maar!
Echt leuk om je gisteren even gehoord te hebben, fantastisch die ICT van tegwoordig! Het klinkt als dat je het allemaal goed voor elkaar hebt, & al aardig gewend bent. Nu nog een strakke onderzoeksplanning, met voldoende vrije uren om in de stad door te brengen en het gaat helemaal lukken!
Veel succes&dikke kus vanuit een zonnig Nederland waar de terrasjes alweer aardig volopen! Meet -
18 April 2007 - 06:25
Nadine:
Hola Mara
Puedes de repente decir algo en espanol tambien?!!!! jajaja. Que padre que puedas mandar fotos y podamos saber como estas. Aunque no entiendo bien todo. Te mando un abrazo...